Wybór odpowiedniego grilla do smażenia burgerów w ogrodzie

Wybór odpowiedniego grilla do smażenia burgerów w ogrodzie

Zanim zaczniesz smażyć burgery w ogrodzie, powinieneś wybrać odpowiedni grill. Istnieje kilka błędów, których powinieneś unikać. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak wybrać najlepszy grill dla swoich potrzeb. Powinieneś również przygotować burgery do smażenia na powietrzu. Możesz dodać wióry drzewne do pudełka wędzarniczego przed gotowaniem. Możesz również użyć wiórków drewnianych, aby nadać swoim burgerom bardziej aromatyczny smak.

Wybór grilla do smażenia burgerów w ogrodzie

Smażąc burgery w ogrodzie, możesz wybierać spośród kilku różnych typów. Grille gazowe są wygodne i szybko się rozgrzewają, ale ich minusem jest to, że często pojawiają się na nich gorące miejsca. Z drugiej strony, grille węglowe dają bardziej dymny smak i wymagają więcej wysiłku, aby je dostosować. Niezależnie od tego, który rodzaj wybierzesz, z pewnością znajdziesz grill, który pozwoli Ci uzyskać pyszne burgery.

Smażąc burgery w ogrodzie, wybierz taki, który ma wysokiej jakości grill. Wysokiej jakości burger powinien mieć mnóstwo smaku, więc pomiń dodawanie surowej cebuli, bułki tartej czy przyprawy do taco. Zamiast tego dodaj kilka hojnych łyżeczek soli do każdego placka. Unikaj dodawania zbyt dużej ilości soli do mielonej wołowiny, ponieważ ma ona tendencję do wysuszania mięsa.

Do przygotowania burgerów użyj dobrej jakości wołowiny. Tłusty hamburger może okazać się mazisty, a chudy suchy i kruchy. Dobry stosunek to 80:20. Podczas grillowania hamburgerów, upewnij się, że placek jest płaski. Aby uzyskać bardziej równomierny efekt, użyj kciuka, aby docisnąć hamburgera. Nacisk kciuka nada mu ładne wgłębienie.

W zależności od tego, jak wolisz przygotowywać swoje burgery, możesz wybrać grill gazowy lub węglowy. Grille gazowe są zazwyczaj bardziej gorące niż grille węglowe i trzeba uważać, aby nie przywierały. Grill węglowy może wytwarzać bardzo gorące promieniowanie, co sprawia, że nie nadaje się do gotowania w pomieszczeniach. Będziesz musiał zadbać o swojego burgera, jeśli chcesz, aby był chrupiący i soczysty.

Sprawdź także:  Czy grill elektryczny jest lepszy z pokrywą czy bez?

Wspólne błędy, których należy unikać

Wybór odpowiedniego grilla dla Twojego podwórka jest jedną z najważniejszych decyzji, jakie podejmiesz, i istnieje kilka powszechnych błędów, których należy unikać. Jeśli nie wiesz, czego szukać, skończysz z grillem, który nie utrzyma hamburgerów wilgotnych i soczystych. Musisz również upewnić się, że nie jest on zbyt duży lub zbyt mały – jest to ważne, aby zapobiec przywieraniu hamburgerów do rusztu.

Gotowanie burgerów na grillu to najbardziej klasyczny sposób na cieszenie się podwórkowym grillem. Chociaż burgery powinny być gotowane równomiernie, nie należy ich przesuwać zbyt szybko, ponieważ mogą stać się zbyt suche lub spalone na zewnątrz. Kupując grill na podwórko, nie skąp na jakości jego rusztów. Unikaj grilli wykonanych z materiałów niskiej jakości i używaj dobrej jakości mielonej wołowiny.

Jeśli jesteś początkujący w grillowaniu, powinieneś również zapoznać się z podstawowymi zasadami przyrządzania burgerów na grillu. Po pierwsze, upewnij się, że mięso jest gotowane aż do osiągnięcia temperatury wewnętrznej około 160 stopni F. Zabija to bakterie chorobotwórcze i zapewnia, że burgery wyjdą soczyste i aromatyczne. Należy również wiedzieć, że wołowina powinna być gotowana do 160degF, a nie tylko medium-rare.

Innym częstym błędem popełnianym przez ludzi jest nadmierne sezonowanie swoich burgerów. Nie dodawaj zbyt wielu warzyw, ziół i przypraw. Unikaj również zbytniego napychania hamburgerów, ponieważ mogą one wyglądać jak klopsiki. Zrób wgłębienie kciukiem na środku placka, aby zapobiec przekształceniu hamburgerów w gigantyczne klopsiki.

Wybór grilla odpowiedniego dla Ciebie

Niezależnie od tego, czy chcesz chargrillować, czy grillować swoje burgery, możesz wybierać spośród wielu różnych rodzajów grilli. Jednym z najczęstszych sposobów grillowania burgerów jest patelnia, ale niektórzy wolą tradycyjną metodę grillowania na podwórku, ponieważ zapewnia ona grillowany smak i aromat dymu. Poza tym korzystanie z grilla ogrodowego pozwala na większą kontrolę nad procesem gotowania.

Sprawdź także:  Jak usmażyć mięso na grillu elektrycznym

Zanim zdecydujesz się na zakup grilla do ogrodu, zastanów się, jak planujesz go używać. Czy planujesz często grillować na nim burgery? A może planujesz przyrządzać na nim wykwintne dania? Jeśli zamierzasz na swoim nowym grillu przyrządzać burgery, nie potrzebujesz najdroższego. Jeśli jednak planujesz przygotowywać na nim wykwintne dania, możesz chcieć grilla bardziej luksusowego.

Możesz sprawić, że Twoje burgery będą nieco mniej niechlujne, używając łopatki podczas grillowania. Jeśli użyjesz łopatki do dociskania hamburgerów, wyciśniesz z nich soki, które utrzymują wilgoć. Łopatka pomaga zachować kształt hamburgerów. Podczas gotowania na grillu, nie używaj łopatki do dociskania burgerów. Wyciśnie to soki, które są kluczowe dla utrzymania ich wilgotności i soczystości.

Zanim kupisz grill, przeczytaj opinie użytkowników w sieci. Możesz znaleźć wiele korzystnych recenzji od innych użytkowników i możesz uczyć się z ich doświadczenia. Przeczytaj uważnie recenzje, aby zobaczyć, co inni ludzie mają do powiedzenia na temat konkretnego modelu, którym jesteś zainteresowany. Nie oceniaj recenzji po ich ocenie gwiazdkowej – często ludzie zostawiają złe recenzje na produkcie, ponieważ są niezadowoleni z procesu wysyłki i nie dostali go. Zła recenzja rzadko jest dokładną reprezentacją jakości produktu.

Przygotowanie burgerów do smażenia na powietrzu

Przygotuj mieloną wołowinę, formując ją w trzy równe patties. Paszteciki powinny być mniej więcej wielkości bułek, ale w trakcie gotowania trochę się skurczą. Po uformowaniu, wrzuć bułki do frytownicy, aby je opiekać. Posmaruj koszyk frytownicy olejem, a następnie umieść w nim burgery. Po ugotowaniu, dodaj warstwę sałaty i pomidora do każdej dolnej bułki, a następnie umieść burgera na wierzchu. Doprawić ulubionymi przyprawami i podawać!

Dopraw patties z mielonej wołowiny solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Upewnij się, że są równomiernie doprawione. Burgery będą gotowane bardziej równomiernie, gdy zostaną wcześniej podgrzane. Użyj termometru do mięsa, aby zmierzyć ich temperaturę wewnętrzną, lub przygotuj mrożone kotlety ze świeżymi przyprawami. Podczas gotowania burgerów upewnij się, że osiągną one temperaturę 160 stopni Fahrenheita.

Sprawdź także:  Jak urządzić ogród na przyjęcie BBQ

Oprócz mielonej wołowiny możesz użyć mięsa z indyka lub mięsa roślinnego. Do ich przyrządzenia najlepiej użyć 80% chudej mielonej wołowiny. Możesz dostosować temperaturę do pożądanej doneness, w oparciu o swój smak i termometr do mięsa. Jak w przypadku każdego mięsa, wybierz 80/20 mielonej wołowiny. Jeśli mielisz własne mięso, wybierz wołową kaczkę lub krótkie żebro. Do mielonego mięsa można również dodać czosnek i cebulę w proszku, a także dodać dodatkowe przyprawy według własnych upodobań.

Gdy patties są już przygotowane, przygotuj kosz frytownicy. Umieść patties w koszyku. Umieść patties w koszyku i smaż je przez około sześć minut z każdej strony. W zależności od temperatury frytkownicy można zwiększyć lub zmniejszyć czas gotowania. Najlepszy czas gotowania patties to około osiem do dziesięciu minut, ale możesz dodać ser w połowie procesu. Jeśli używasz grilla węglowego, użyj termometru grillowego, aby monitorować temperaturę wewnętrzną.

Aby przygotować burgery do smażenia na powietrzu na podwórku, możesz zacząć od ich rozmrożenia. Następnie możesz przygotować resztę składników, dodając ser, cebulę i chrupiącą sałatę. Następnie poczekaj, aż Twoje burgery będą się gotować przez kilka minut. Po tym czasie możesz zacząć dodawać swoje ulubione dodatki. To idealny sposób na letnie gotowanie!

Podobne tematy

0 Shares:
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wam też może się spodobać
Jak zrobić grill z bębna pralki
Czytaj Dalej

Jak zrobić grill z bębna pralki

Brazier Jeśli szukasz grilla na świeżym powietrzu, możesz łatwo zrobić grill z bębna pralki. Jest on łatwy do…
Jak samemu zrobić grill gazowy
Czytaj Dalej

Jak samemu zrobić grill gazowy

Koszt propanu jest niesamowicie wysoki, a grill gazowy jest znacznie tańszy w utrzymaniu niż grill na węgiel drzewny.…